Davy Pootjes laat sterke indruk achter in ADAC in Tensfeld en scoort top drie plaats

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft een hele sterke indruk achtergelaten in de ADAC Masters Series in Tensfeld.

 

Op het zandcircuit stond hij op zijn KTM 250F zijn mannetje tussen de zwaardere MX1 machines en wist met een 7-3 in de manches sterk vijfde te worden in het dagklassement.

 

Op zaterdag was al te zien dat Davy zich goed thuis voelde op het circuit. In het sterke deelnemersveld zat hij er goed bij qua tijden en wist zich in de tijdtraining op een vijfde plaats in zijn groep te kwalificeren. Het circuit was toen nog behoorlijk snel maar dit zou in de manches op zondag zeker anders zijn.

 

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start. Dit was tussen de zwaardere MX1 machines en op het zanderige startveld niet zo gek maar dit betekende wel dat de crosser uit Ammerzoden een inhaalrace moest rijden. Davy reed strak en door andere lijnen te rijden dan de concurrentie wist hij gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en kwam nog terug naar een zevende plaats.

 

Ook in de tweede manche lukte het hem niet om een goede start te pakken. Ditmaal was het circuit loodzwaar en hierop voelde Pootjes zich als een vis in het water. Dansend over de diepe knippen werkte hij zich terug op naar een derde en ging in de aanval op tweede man, Thomas Kjer Olsen. Bij het uitkomen van de bochten verloor hij terrein op de MX1-rijder maar door het gas naar de bochten toe langer open te houden, kwam hij weer dichterbij. Helaas vond hij nergens een plaats waar hij de tweede plaats over kon nemen en wist de manche af te sluiten op een derde plaats.

 

Met een 7-3 in de manches eindigde Davy op een vijfde plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor de rijder uit Ammerzoden de Grand Prix van Tsjechie op het programma.

 

Daguitslag ADAC Masters in Tensfeld:

1 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt

2 Kevin Strijbos 41 Pnt

3 Armanis Jasikonis 41 Pnt

4 Harri Kullas 38 Pnt

5 Davy Pootjes 34 Pnt

Related Post