Davy Pootjes ook in de Dutch Masters in Halle op het podium

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Halle op het podium geëindigd. Voor de rijder uit Ammerzoden is dit zijn tweede podium finish in een week tijd (Emmercompascuum derde).

In de drukkende warmte liet Davy gelijk in de training zien dat er rekening met hem gehouden moest worden. De technische stukken in de baan werden vloeiend genomen en dit zorgde ervoor dat hij een derde tijd op de klokken wist te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Aanvallend rijdend stootte hij in de beginfase doornaar een vierde plaats en wist lang het tempo van de tweede en derde man te volgen. Na een aantal ronden ontstond er toch iets aan gaatje en vanwege de warmte wasDavy niet in staat om deze nog weer te dichten waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

In de tweede manche zat hij net iets beter in zijn ritme. Hij maakte zich los vaneen strijdend groepje en nam resoluut de derde plaats in handen. Niet veel later schoof hij door een valpartij van Jeffrey Herlings door naar een tweede plaats. Hij verdeelde zijn krachten goed en kon het tempo strak blijven houden tot in de slotfase. Dit zorgde ervoor dat hij op een mooie tweede plaats over de finish kwam.

Met een 4-2 in de manches eindigde Davy op een derde plaats in het dagklassement.Ondanks dat Davy de eerste wedstrijd in Axel door een blessure heeft gemist, is hij in de eindstand toch nog op een vierde plaats geëindigd. Volgende week zondag zal Davy starten in de ADAC Masters Series in Tensfeld.

Related Post