Davy Pootjes laat goede snelheid zien in GP MX2 in Mantova

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova een goede snelheid laten zien. Echter door het tekort aan trainingsuren vanwege zijn blessures van de afgelopen periode, kon Davy het in de warme omstandigheden niet goed volhouden. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche van een vijfde plaats terug viel naar een achtste positie en dat hij in de tweede manche door de vermoeidheid de wedstrijd moest verlaten.

Met temperaturen rond de 35 graden was het loodzwaar in Mantova. In de training besloot Davy om zijn krachten wat te sparen omdat hij wist dat zijn conditie momenteel nog niet 100% is door de tijd dat hij er door de blessures uit heeft gelegen en door de narcose van de operatie. Toch wist hij zich sterk te kwalificeren voor de wedstrijd. Hij pakte een hele goede start en reed een sterke kwalificatieheat. Hij werkte zich vanaf een vijfde plaats op naar een vierde positie en wist deze positie tot in de slotfase in handen te houden. Alleen Jeremy Seewer wist hem nog te passeren waardoor Davy op een sterke vijfde plaats over de finish wist te komen.

Ook op zondag was het bloedheet in Mantova en het beloofde dan ook een zware dag te gaan worden. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Davy die een hele goede start had genomen en in de beginfase op een sterke derde plaats reed. Ondanks dat het tempo hoog lag wist hij zich heel lang staande te houden op een vierde plaats. Echter in de slotfase kwam de man met de hamer waardoor hij het tempo moest laten zakken en totaal leeggereden op een achtste plaats over de finish wist te komen.

Davy was nog niet volledig hersteld voor de tweede manche maar probeerde er toch het beste van te maken. Hij startte net buiten de top tien en wist een aantal ronden op een twaalfde plaats door te brengen. Echter na een aantal ronden moest hij het tempo laten zakken omdat hij door zijn inspanningen van in de eerste manche wazig begon te zien. Davy heeft het nog een aantal ronden geprobeerd maar het was te gevaarlijk waardoor hij besloot om de wedstrijd te verlaten.

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Mantova de 21ste plaats. Aankomende zondag zal de rijder uit Ammerzoden starten in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Daguitslag GP MX2 in Mantova:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 35 Pnt
4 Thomas Covington 34 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt
13 Davy Pootjes 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 597 Pnt
2 Jeremy Seewer 428 Pnt
3 Pauls Jonass 403 Pnt
4 Benoit Paturel 325 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 320 Pnt
21 Davy Pootjes 66 Pnt

Related Post