Tegenslag houdt Davy Pootjes op vijf punten in de Britse Grand Prix

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin vijf WK punten weten te scoren. In de eerste manche reed de rijder uit Ammerzoden lang net buiten de top tien maar door opgepompte armen moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en kwam op een zestiende plaats over de finish. In de tweede manche kreeg hij al vrij snel af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Voor Davy was het weer zijn eerste Grand Prix sinds zijn driedubbele sleutelbeenbreuk. Hij is op de goede weg en het rijden begint steeds beter te gaan. Nadat hij zich op zaterdag als zestiende had gekwalificeerd voor de wedstrijd, pakte hij in de eerste manche een redelijk goede start. Lang wist hij zich staande te houden op een twaalfde plaats maar door opgepompte armen moest hij het tempo iets laten zakken en finishte daardoor als zestiende.

Ook in de tweede manche startte hij net buiten de top tien en wist zich in de beginfase netjes rond deze positie te handhaven. Jammer genoeg kreeg hij al snel af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen terug moest naar het rennerskwartier.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik had hier wat problemen met opgepompte armen maar ik moet proberen om mij goed thuis te voelen op de circuits in de komende weken. Het ritme moet nog wat beter en ik denk dat dit de punten zijn waar ik mij op moet concentreren voor de volgende wedstrijden’’.

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een negentiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na vijf gemiste Grand Prix wedstrijden op een 22ste plaats. Aankomend weekend krijgt het kampioenschap zijn vervolg in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Engeland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Dylan Ferrandis 44 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Max Anstie 31 Pnt
19 Davy Pootjes 5 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 547 Pnt
2 Jeremy Seewer 399 Pnt
3 Pauls Jonass 370 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 298 Pnt
5 Benoit Paturel 293 Pnt
22 Davy Pootjes 53 Pnt

Related Post