Davy Pootjes scoort derde plaats in de Dutch Masters in Mill

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill een derde plaats weten te behalen. De rijder uit Ammerzoden kwam in de eerste manche strijdend om de derde plaats hard ten val en moest met een beschadigde motor de wedstrijd verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich en nadat hij tot aan de finishlijn gestreden had, wist hij de manche af te sluiten op een nette derde plaats.

De rijders konden in de ochtend droog aan hun training beginnen. De baan was in perfecte staat maar in de training was hij nog vrij snel. Alles zat dicht bij elkaar en dit maakte het moeilijk om het verschil te maken. Na verschillende snelle ronden sloot de rijder uit Ammerzoden de training uiteindelijk af op een tiende plaats.

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij pakte een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Netjes rijdend hield hij in de beginfase goed stand op een derde plaats totdat hij even ten val kwam en teruggeslagen werd naar een vierde plaats. Davy herstelde zich goed en ging opnieuw in de aanval op derde man, Brian Bogers. Echter in een snelle bocht gleed zijn voorwiel weg waardoor hij hard ten val kwam. Davy rende terug naar zijn motor maar deze had zoveel schade opgelopen dat verder rijden niet meer mogelijk was en hij teleurgesteld terug moest naar het rennerskwartier.

Gretig stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw pakte hij een goede start en was verder de hele wedstrijd in gevecht om de derde plaats. Met nog een aantal ronden te rijden reed hij op een vierde plaats en begon derde man, Brian Bogers, steeds meer onder druk te zetten. In de slotfase vond hij een plaats waar hij hem kon passeren en sloot zo de tweede manche op een mooie derde plaats af.

Ondanks dat Davy in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement toch nog in de top tien met een tiende plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat de crosser uit Ammerzoden nu op een achttiende plaats, mede omdat hij de eerste wedstrijd in Axel vanwege een blessure heeft moeten missen.

Davy zal zich nu gaan voorbereiden op de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums, een wedstrijd die aankomend weekend op de kalender staat!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Mill:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 36 Pnt
3 Petar Petrov 36 Pnt
4 Max Anstie 36 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 35 Pnt
10 Davy Pootjes 20 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Aleksandr Tonkov 58 Pnt
3 Petar Petrov 56 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 55 Pnt
5 Max Anstie 54 Pnt
18 Davy Pootjes 20 Pnt

Related Post