Davy Pootjes vijftiende in moeilijke Grand Prix van Mexico

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team kon in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Mexicaanse Leon zijn draai niet vinden op het circuit. De rijder uit Ammerzoden wist in beide manches vijftiende te worden en scoorde hiermee twaalf WK punten.

Het circuit van Leon lag er hard bij met verraderlijke diepe sporen erin. Daarnaast was het er rond de dertig graden, wat het voor de rijders erg zwaar maakte. Davy had het moeilijk op het circuit maar Davy kennende was hij vastbesloten om er het beste van te maken. Hij zette in de tijdtraining een twaalfde tijd op de klokken en wist in de kwalificatieheat een goede start te pakken. Echter in de eerste bocht gleed hij iets weg waardoor hij niet lekker uit kwam en een aantal plaatsen verloor. In de beginfase reed hij op een nette achtste plaats en deze positie wist hij lang in handen te houden. Helaas heeft hij in het midden van de wedstrijd een fout gemaakt waarbij er verschillende plaatsen verloren gingen en hij uiteindelijk op een zestiende plaats over de finish kwam.

Vlak voor de start van de eerste manche had de organisatie het circuit bijzonder nat gemaakt. Hierdoor was het op sommige plaatsen spiegelglad. Davy kwam niet heel goed weg bij de start maar kreeg al snel de twaalfde plaats in handen en wist hier ronde na ronde op stand te houden. Helaas slaagde hij er niet in om deze positie vast te houden tot aan de finish en moest hij toch nog een aantal rijders laten passeren. Davy had het moeilijk op het circuit maar bleef knokken voor wat hij waard was en wist er toch nog een vijftiende plaats uit te halen. Ook in de tweede manche ging het niet lekker waardoor hij opnieuw op een vijftiende plaats over de finish kwam.

Commentaar Davy Pootjes:’’ Dit was een hele moeilijke wedstrijd voor mij. Ik ga de komende weken hard trainen zodat ik sterk terug kan komen. De volgende wedstrijd is op het zandcircuit van Kegums en hier voel ik mijzelf goed op thuis’’.

In het dagklassement eindigde Davy op een vijftiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij nu de zestiende plaats. Aankomende zondag zal Davy starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Daguitslag GP Mexico:
1. Jeffrey Herlings (NED), KTM (1-1)
2. Jeremy Seewer (SUI), Suzuki (3-3)
3. Vsevolod Brylyakov (RUS), Kawasaki (2-6)
4. Pauls Jonass (LAT), KTM (4-4)
5. Aleksandr Tonkov (RUS), Yamaha (5-5)
15. Davy Pootjes (NED), KTM (15-15)

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1. Herlings, 250 Pnt
2. Seewer, 192
3. Jonass, 166
4. Tonkov, 163
5. Petar Petrov (BUL), Kawasaki, 132
16. Davy Pootjes, 48 Pnt

Related Post