Harde armen houden Davy Pootjes buiten de top tien in Argentinie

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie net geen top tien plaats weten te behalen. De rijder uit Ammerzoden reed in beide manches een sterke beginfase waarin hij ruim in de top tien reed. Echter door een tekort aan training kreeg hij gedurende de wedstrijd last van harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit resulteerde in een zestiende en een elfde plaats waarmee hij vijftien punten scoorde.

In de periode tussen de Grand Prix van Qatar en nu heeft Davy vanwege zijn schouder en ribblessure minder kunnen trainen dan normaal het geval is. Dit brak hem tijdens de Grand Prix van Argentinie op. Ondanks dit deed liet hij toch zien dat het met zijn snelheid goed zit want na een constante wedstrijd wist hij de kwalificatieheat op zaterdag op een goede zevende plaats af te sluiten.

Vol goede moed stond Davy achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek viel, kwam hij niet goed weg en moest vanaf een zestiende plaats terug naar voren zien te komen. In de eerste helft van de wedstrijd liep alles perfect en kwam hij terug naar een zevende plaats. Helaas kreeg hij toen last van opgepompte armen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Op een gegeven moment kon hij zijn stuur bijna niet meer vasthouden waardoor er niet meer in zat dan een zestiende plaats.

Tussen de manches probeerde Davy zo goed mogelijk te herstellen. Opnieuw kwam hij niet lekker weg bij de start en kwam buiten de top vijftien door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist met snelle rondetijden de ene na de andere rijder te passeren. Zijn tijden waren in de beginfase goed voor een top vijf plaats en dit zorgde ervoor dat hij al snel aan kwam op een zevende plaats. Helaas kreeg hij ook in deze manche af te rekenen met harde onderarmen waardoor hij opnieuw het tempo moest laten zakken. Davy probeerde zo hard mogelijk te blijven rijden maar kon niet voorkomen dat hij verschillende plaatsen prijs moest geven en moegestreden op een elfde plaats over de finish kwam.

Met een 16-11 eindigde hij op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een achttiende positie. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Leon, Mexico.

Daguitslag Grand Prix Argentinie
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Aleksandr Tonkov 40 Pnt
4 Samuele Bernardini 31 Pnt
5 Petar Petrov 28 Pnt
14 Davy Pootjes 15 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 200 Pnt
2 Jeremy Seewer 152 Pnt
3 Aleksandr Tonkov 131 Pnt
4 Pauls Jonass 130 Pnt
5 Petar Petrov 104 Pnt
18 Davy Pootjes 36 Pnt

Related Post