Davy Pootjes op het podium in int.wedstrijd in Wuustwezel

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team is in de internationale wedstrijd in het Belgische Wuustwezel op het podium geeindigd. De rijder uit Ammerzoden kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een zesde positie. In de tweede manche pakte hij kopstart en had in de beginfase een mooi gevecht met Pauls Jonass en Max Anstie. Helaas speelden toen zijn geblesseerde rib en schouder hem parten waardoor hij de manche op gecontroleerde wijze uit reed op een derde plaats.
De dag begon positief voor Davy. In de training liep het allemaal lekker en ook het tempo van de rijder uit Ammerzoden was goed. Hij zette een goede tweede tijd op de klokken, wat hem vertrouwen gaf voor de twee manches die later op de dag op het programma stonden.
Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek viel, kwam hij niet goed weg en kon pas rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich tijdens de eerste ronde al terug op te werken naar een negende positie. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en kreeg de zevende plaats in handen. Echter in het midden van de wedstrijd kreeg hij af te rekenen met een probleem met zijn achterrem waardoor hij niet meer het tempo kon rijden wat hij graag wilde. Toch wist Davy, Josiah Natzke nog te passeren en kwam niet helemaal tevreden op een zesde plaats over de finish.
Gebrand om het in de tweede manche beter te doen, stond hij achter het starthek. Ditmaal vertrok hij als een speer bij de start en kwam als leider uit de eerste bocht. Gelijk had hij een goed ritme in handen maar door een klein schuivertje viel hij terug naar een tweede plaats. Vervolgens had hij een rondenlang duel met Pauls Jonass en Max Anstie maar in het midden van de wedstrijd werd de pijn in zijn rib en schouder teveel waardoor hij ze moest laten gaan. Davy reed de wedstrijd op gecontroleerde wedstrijd uit en werd op een nette derde plaats afgevlagd. Dat de snelheid van Pootjes goed was in de tweede manche bleek wel uit het feit dat hij de snelste ronde van het gehele deelnemersveld had weten te rijden.
Met een 6-3 in de manches eindigde Davy op een derde plaats in het dagklassement. Volgend weekend komt hij aan de start in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie!
Daguitslag int.wedstrijd in Wuustwezel:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Max Anstie 42 Pnt
3 Davy Pootjes 35 Pnt
4 Bas Vaessen 34 Pnt
5 Conrad Mewse 29 Pnt

Related Post