Davy Pootjes fit genoeg om te starten in GP Valkenswaard

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team is fit genoeg om aankomend weekend van start te kunnen gaan in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Brabantse Valkenswaard.
De rijder uit Ammerzoden brak een maand geleden in de eerste GP in Qatar zijn sleutelbeen en heeft hier een aantal weken last van gehad.
Na zijn valpartij in Qatar is Davy gelijk aan zijn sleutelbeen geopereerd. Er werden hem twaalf dagen rust voorgeschreven waardoor hij zijn zinnen had gezet om terug te keren bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel. Echter tijdens een training voor Axel had hij nog net niet genoeg kracht in zijn schouder om aan de start te komen in zo’n fysiek zware wedstrijd.
Er werd besloten om een week later terug te keren in de competitie tijdens de eerste wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap in Moerbeke Waas. Omdat Davy maar last bleef houden van zijn schouder besloot hij hier om na de training huiswaarts te keren en zich opnieuw te laten onderzoeken in het ziekenhuis. Tijdens dit bezoek werd geconstateerd dat er een zenuw beschadigd was die de pijn in zijn spier veroorzaakte.
Door dit probleem goed te behandelen, was Davy in staat om vandaag in Veldhoven weer voor het eerst op de motor te stappen. Het rijden ging lekker en hij ondervond niet tot nauwelijks last meer van zijn sleutelbeen. Davy zal aankomend weekend nog niet 100% fit zijn in Valkenswaard maar zal er voor eigen publiek alles aan doen om zo hoog mogelijk te scoren.

Related Post