Davy Pootjes komt sterk voor de dag in int.wedstrijd in Valence

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Valence een sterke indruk achtergelaten. De rijder uit Ammerzoden was in beide manches ruim in de top vijf te vinden. Echter in de eerste manche kwam hij na een aanrijding met een achterblijver ten val en moest daardoor genoegen nemen met een zesde plaats. In de tweede manche finishte hij na een sterk gereden wedstrijd op een vierde plaats.

Voor Davy was de wedstrijd in Valence zijn laatste voorbereidingswedstrijd voor de eerste Grand Prix in Valence. Het circuit van Valence heeft een harde ondergrond met veel losliggende stenen. Dat de vele trainingsuren haar vruchten af beginnen te werpen liet Davy vandaag zien door op deze technische baan de strijd met de MX2 top aan te gaan.

In de eerste manche reed hij lang op een derde plaats voor Max Anstie. Het tempo zat er goed in en hij slaagde erin om een klein gaatje te slaan. Echter gedurende de wedstrijd kwam hij in aanraking met een achterblijver en dit had een valpartij tot gevolg. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zesde plaats. In de tweede manche haalde Pootjes wel de positie waar hij recht op had en dit was een mooie vierde plaats.

Na de tweede manche had Davy wat last van zijn pols. Uit voorzorg is toen besloten om de superfinale, die aan het einde van de dag op het programma stond, over te slaan. Davy zal nu nog een aantal trainingen afwerken voordat hij afreist richting Qatar waar op 27 februari de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden zal gaan worden.

Uitslagen internationale wedstrijd in Valence:

Eerste manche MX2:
1 Jeffrey Herlings
2 Jeremy Seewer
3 Max Anstie
4 Aleksandr Tonkov
5 Benoit Paturel
6 Davy Pootjes

Tweede manche MX2:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Jeremy Seewer
4 Davy Pootjes
5 Maxime Renaux

Related Post