Davy Pootjes sterk tweede in internationale wedstrijd in Hawkstone Park

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft zich in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park gerevancheerd.

Nadat de rijder uit Ammerzoden een week eerder tijdens de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Alghero kampte met buikgriep en niet kon laten zien wat hij waard is, wist hij in Hawkstone Park tweede te worden in het dagklassement.

In de week tussen de wedstrijden in Alghero en Hawkstone Park was Davy goed hersteld en was er klaar voor om iets goeds te laten zien. Door de vele regenval op zaterdag en op zondagochtend lag het circuit er in de training nat en modderig bij. Davy probeerde in de training de juiste lijnen te vinden. Dit viel niet mee en eigenlijk was er maar 1 ideale lijn. Hij trainde als zevende en aangezien het startveld in Hawkstone Park erg breed is, was dit meer dan voldoende om een goede startpositie uit te kunnen kiezen.

Davy werkte vervolgens twee sterke manches af. In de eerste manche werd hij achter tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, tweede en ook in de tweede manche was hij gevecht om de top drie. Hij rekende na een spannend gevecht af met Ben Watson maar kon uiteindelijk niet langs de Zwitser Jeremy Seewer komen waardoor hij in deze manche genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Met een 2-4 in de manches eindigde Davy op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal hij starten in de internationale wedstrijd in het Franse Valence.

Uitslagen internationale wedstrijd in Hawkstone Park:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Davy Pootjes
3 Ben Watson
4 Benoit Paturel
5 Max Anstie

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Jeremy Seewer
4 Davy Pootjes
5 Ben Watson

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings
2 Davy Pootjes
3 Max Anstie

Related Post