Davy Pootjes rijdt graag voor eigen publiek in de Dutch Masters of Motocross

Naast Jeffrey Herlings hebben we in de MX2 klasse nog een snelle Nederlander binnen het Red Bull KTM Factory Team. Davy Pootjes uit Ammerzoden reed in 2015 zijn eerste seizoen in de MX2 klasse en liet gelijk al mooie dingen zien.

Op 17-jarige leeftijd reed Pootjes onder toeziend oog van vele duizenden mensen aan de leiding in de Grand Prix van Assen. Helaas kampte hij toen met een polsblessure waardoor hij niet het resultaat behaalde, waar hij recht op had gehad. Wel liet hij zien wat hij in zijn mars heeft en 1 ding is zeker, we gaan nog veel van hem horen!

Davy rijdt graag voor eigen publiek en heeft dan ook toegezegd om dit jaar de hele Dutch Masters of Motocross te rijden. Vorig jaar had hij een kans om de MX2 titel te pakken maar helaas moest hij vanwege zijn polsblessure een aantal wedstrijden missen. Dit jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Davy. Hij is nu weer een jaar verder en dit betekent meer ervaring en kracht.

Momenteel is hij zich samen met het volledige Red Bull KTM Factory Team aan het voorbereiden in Sardinie. Hier zal de rijder uit Ammerzoden aankomend weekend ook zijn eerste wedstrijd rijden in het Italiaans Kampioenschap in Alghero. Volgend weekend staat hij aan de start in de internationale wedstrijd in Hawkstone Park en de internationale wedstrijd in Valence op 14 februari moet de voorbereiding van Pootjes compleet maken.

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Ik rijd heel graag voor eigen publiek. De aanmoedigingen en de bekende gezichten langs de baan geven je net even dat beetje meer. Vorig jaar wist ik al een ONK wedstrijd te winnen maar door mijn polsblessure miste ik de titel. Dit jaar ga ik het opnieuw proberen maar het niveau van de competitie is nu heel anders dan vorig jaar. Ik ga mijn uiterste best doen en dan ga ik er vanuit dat er goede resultaten uit zullen rollen’’.

Op 13 maart wordt de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden in Axel. Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.com

Fotocredits: Juan Pablo Acevedo

Related Post