Zeven WK punten voor Davy Pootjes in de Zweedse Grand Prix

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla zeven WK punten weten te scoren.

gpzweden

De rijder uit Ammerzoden wist deze punten te behalen met een veertiende plaats in de eerste manche. In de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start en later in de eerste ronde kwam hij nogmaals ten val, wat voor Davy het einde van de wedstrijd betekende.

Het circuit van Uddevalla lag er mooi geprepareerd bij op zaterdag. Omdat de weersomstandigheden droog waren, was het circuit vrij hard met gladde stukken erin. Omdat de organisatie veel water op het circuit had aangebracht, werden bepaalde gedeeltes van het circuit spekglad. Davy werkte een positieve zaterdag af. Hij begon met een veertiende tijd in de vrije training met een goed gevoel aan het weekend en zette later in de pre kwalificatietraining een zeventiende tijd neer. In de kwalificatieheat kende hij een sterke beginfase waarin hij zich op wist te werken naar een dertiende plaats. Echter door een klein foutje werd hij teruggeslagen naar een achttiende plaats. Davy herstelde zich goed en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar een vijftiende plaats.

In de eerste manche startte Davy redelijk goed en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een dertiende plaats en wist hier ronde na ronde op stand te houden. Hij had de aansluiting met een groepje van rijders en er zaten nog meer plaatsen winst in. Echter in het heetst van de strijd moest Davy zelf een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar een zestiende plaats. Davy bleef hier rustig onder en werkte een sterk slot van de wedstrijd af. Hierin wist hij nog twee rijders terug te pakken en kwam op een nette veertiende plaats over de finish.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Davy want hij raakte betrokken bij een valpartij bij het inrijden van de tweede bocht. Het kostte hem veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Fanatiek begon hij aan een opmars maar tijdens de eerste ronde kwam hij nogmaals ten val. Voor Davy betekende dit het einde van de wedstrijd en teleurgesteld keerde hij terug naar de paddock.

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, zat er in het dagklassement niet meer in dan een eenentwintigste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2 bezet hij nu de zevenentwintigste plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.
Daguitslag MX2
1, Tim Gajser, SLO, Honda, (2 – 1)
2, Valentin Guillod, SUI, Yamaha, (3 – 4)
3, Jeremy Seewer, SUI, Suzuki, (7 – 2)
4, Vsevolod Brylyakov, RUS, Honda, (5 – 5)
5, Brian Bogers, NED, KTM, (8 – 8)
6, Brent van Doninck, ESP, Honda, (6 – 11)
7, Jeffrey Herlings, NED, KTM, (1 – DNF)
8, Roberts Justs, LAT, KTM, (11 – 9)
9, Jordi Tixier, FRA, Kawasaki, (24 – 3)
10, Benoit Paturel, FRA, Yamaha, (12 – 10)
21, Davy Pootjes, NED, KTM, (14-DNF)
Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:

1. Herlings, 423
2, Gajser, 345
3, Guillod, 335
4, Seewer, 311
5, Jonass, 307
6, Tixier, 306
7, Max Anstie, GBR, Kawasaki, 262
8, Julien Lieber, BEL, Yamaha, 259
9, Aleksandr Tonkov, RUS, Husqvarna, 256
10, Dylan Ferrandis, FRA, Kawasaki, 205
27, Davy Pootjes, NED, KTM, 29

Related Post