Succesvolle polsoperatie voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team is met succes aan zijn pols geopereerd. De operatie is op woensdag uitgevoerd. De rijder uit Ammerzoden kampte de laatste weken met een hardnekkige ontsteking in zijn pols.

succesvolleoperatie

Tijdens de operatie is de ontsteking verwijderd en is alles in zijn pols netjes schoon gemaakt.

Na de operatie vertelde de dokter dat het toch om een flinke ontsteking ging en dat hij tijdens de Grand Prix van Assen veel pijn moet hebben gehad. Pijn had Pootjes zeker maar omdat hij drie keer kopstart pakte wilde hij voor het juichende publiek toch het beste van zichzelf laten zien. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche op een achtste plaats over de finish kwam. In de tweede manche werd de pijn te hevig waardoor hij in de top vijf rijdend moest besluiten om de wedstrijd te verlaten.

Davy zal nu enkele weken rustig aan moeten doen en kan dan aan de voorbereiding op seizoen 2016 beginnen. Ook dan zal hij deel uitmaken van het Red Bull KTM Factory Team en zal hij het volledige wereld kampioenschap MX2 gaan rijden.

Related Post