Schouderoperatie noodzakelijk voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team zal volgende week vrijdag aan zijn schouder worden geopereerd. De rijder uit Ammerzoden kende afgelopen dinsdag tegenslag toen bij een training in Olmen (B) zijn schouder opnieuw uit de kom schoot.

Davy Pootjes poses for a portrait during a training session in Lommel, Belgium on the 22th January, 2014. // Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool // P-20140128-00048 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Vandaag bracht Davy een bezoek aan zijn dokter in Eeklo (B) en hier is zijn schouder uitvoerig bekeken. De enige manier om het probleem van het uit de kom schieten van zijn schouder te verhelpen is het uitvoeren van een operatie. Bij de operatie zal er een botje op de schouderkom geplaatst worden waardoor het uit de kom schieten van de schouder een stuk moeilijker zal zijn in de toekomst.

Na de operatie zal Davy minimaal twee maanden buiten de strijd zijn voordat hij weer terug op de motor kan stappen. Wanneer hij weer fit is, zal hij gelijk plaats nemen op de Red Bull Factory KTM 250F en aan de voorbereiding op seizoen 2015 beginnen.

Related Post