Positief nieuws voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft deze week goed nieuws ontvangen toen hij voor controle terug in het ziekenhuis moest komen. De rijder uit Ammerzoden kreeg dit jaar af te rekenen met een schouder die meerdere keren uit de kom schoot. Het leek nog goed te gaan komen maar helaas schoot zijn schouder er een week voor de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel opnieuw uit waardoor hij de Europese titel aan zijn neus voorbij zag gaan en nu genoegen moest nemen met een derde plaats.

Kort daarna is Davy aan zijn schouder geopereerd en is de schade binnenin zijn schouder hersteld. Tijdens de controle van deze week kreeg Davy te horen dat zijn schouder goed aan het genezen is en dat hij mag beginnen met therapie en het belasten van zijn schouder. Zoals het er nu naar uitziet zou hij dan begin oktober terug op de motor mogen stappen.

Uiteraard kijkt Davy erg uit naar dit moment want er is al een Red Bull KTM 250F voor hem geprepareerd waarop hij in de winter kan gaan trainen. De winterperiode zal benut worden om aan het vermogen van de 4-takt te wennen. Daarnaast zal Davy een winterstage in Spanje volgen onder leiding van Harry Everts zodat hij goed voorbereidt kan beginnen aan het ONK MX2 en het Europees Kampioenschap MX2.

Related Post