Overtuigende zesde plaats voor Davy Pootjes in het Italiaans Kampioenschap

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team is in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap MX2 in Riola Sardo op een zesde plaats geeindigd. De rijder uit Ammerzoden kwam in de MX2 manche vanuit het achterveld terug naar een zesde plaats en begon hiermee sterk aan zijn seizoen.

102829_10_021_KTM15_Pootjes_act

Voor Davy was het zijn allereerste wedstrijd in de MX2 klasse. Al enkele weken is hij in Sardinie onder goede omstandigheden aan het trainen en vandaag was dan de eerste wedstrijd op het zware zandcircuit van Riola Sardo. Omdat de MX2 klasse helemaal nieuw is voor Davy wist hij niet wat hij ervan moest verwachten. Al snel werd duidelijk dat zijn snelheid ook in de MX2 klasse goed is want in het sterke deelnemersveld wist hij in de tijdtraining een nette zevende tijd neer te zetten.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Davy want het duurde lang voordat het starthek viel en hierdoor reageerde Davy net op het verkeerde moment. Hij moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen en verloor in de eerste ronde opnieuw tijd toen hij achter een bult bovenop de gevallen Nick Kouwenberg sprong. Vanaf een eenentwintigste plaats begon hij aan een opmars terug naar voren. Met nette rondetijden passeerde hij de ene na de andere rijder en zag zijn vechtlust beloont worden met een mooie zesde plaats.

De tweede manche van de dag was een superfinale waarbij Davy het op moest nemen tegen de MX1-rijders waaronder Antonio Cairoli, Gautier Paulin, Max Nagl e.a. Ondanks dit sterke deelnemersveld deed Davy het knap en ging de strijd aan met de concurrentie. Echter op een dertiende plaats rijdend, waarvan hij de vierde MX2-rijder was, kwam hij in het heetst van de strijd in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Hierbij liep zijn motor schade op en moest Davy met pijn in zijn hoofd en een kromme voorvork de wedstrijd verlaten.

Na de eerste wedstrijd staat Davy op een zesde plaats in de tussenstand om het Italiaans Kampioenschap MX2. Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd op het programma op het harde circuit van Castiglione del Lago. Ook in deze wedstrijd zal Davy aan de start komen.
Uitslagen Italiaans Kampioenschap Riola Sardo:

MX2 manche:
1 Pauls Jonass
2 Jeremy Seewer
3 Vsvelod Brylyakov
4 Tim Gajser
5 Aleksandr Tonkov
6 Davy Pootjes

Superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Gautier Paulin
3 Tommy Searle
4 Jose Butron
5 Romain Febvre
DNF Davy Pootjes

Related Post