Opnieuw schouder uit de kom voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft vandaag tijdens een training op het circuit van Olmen een grote tegenslag te verwerken gehad. Davy was op het zandcircuit een training aan het afwerken voor de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Belgische Lommel toen het noodlot toe sloeg. Op een snel stuk sloeg zijn stuur een keer dwars en door de kracht die er vervolgens op zijn schouder kwam te staan, schoot zijn schouder uit de kom.

941741_351425718317254_97125627_n

Aanstaande donderdag moet Davy voor onderzoek naar het ziekenhuis in Eeklo. Tijdens dit bezoek zal bekend worden of er een operatie aan te pas zal moeten komen om zijn schouder te herstellen. De kans dat Davy aankomend weekend tijdens de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel zal rijden is zeer klein. Op dit moment staat hij slechts twaalf punten achter op EK leider Brian Hsu en er zat dus een goede kans in dat hij de titel zou kunnen pakken.

Een week na de wedstrijd in Lommel staat het Wereld Kampioenschap 125cc op het programma in het Belgische Lierneux. Ook deze wedstrijd is uiterst twijfelachtig voor de rijder uit Ammerzoden.

Related Post