Davy Pootjes vijfde in Italiaans Kampioenschap in Ottobiano

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team is in de derde en laatste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Ottobiano in de top vijf geeindigd. In de natte en modderige omstandigheden voelde Davy zich goed thuis en reed in de MX2 manche vanaf een zevende naar een vierde plaats toe.

ottobiano

Echter door een kapotte bril moest hij deze afzetten waardoor het zicht minder werd en hij het tempo moest laten zakken. Toch wist de rijder uit Ammerzoden het tempo zodanig hoog te houden dat hij op een vijfde plaats over de finish kwam.

In de ochtend waren er in Ottobiano winterse omstandigheden want het sneeuwde. Ondanks dit lag het circuit er goed berijdbaar bij maar wel was duidelijk dat de baan gedurende dag loodzwaar zou gaan worden. Op het zanderige circuit had Davy zijn ritme al snel gevonden in de training en loerde naar ruimte om een snelle tijd op de klokken te gaan zetten. Dit lukte goed en Davy slaagde erin om er een mooie tweede tijd uit te persen waarmee hij zich verzekerde van een goede startpositie.

In de MX2 manche pakte Davy een redelijke start en kon rond de zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij aan een opmars naar voren en het duurde dan ook niet lang voordat hij door wist te stoten naar een vierde plaats. Davy wilde meer en had de rijders voor hem in het vizier. Echter niet veel later kreeg hij een tegenslag te verwerken want door de natte omstandigheden moest hij zijn bril afzetten waardoor hij minder zicht had en het tempo moest laten zakken. Ondanks de problemen met het zicht, wist hij het tempo toch nog zodanig hoog te houden dat hij er een nette vijfde plaats uit wist te slepen.

Aan het einde van de dag stond de superfinale op het programma waarin de beste MX1 rijders het opnamen tegen de beste MX2 rijders. Op het circuit van Ottobiano waren de MX2 rijders flink in het nadeel maar toch wilde Davy er het beste van maken. In de beginfase ging dit goed en ging hij de strijd aan met de concurrentie. Echter toen kwam hij ten val en verloor hierbij veel tijd. Davy kon zijn weg nog wel vervolgen maar kon een goed resultaat in deze wedstrijd vergeten.

Ondanks dat Davy de tweede wedstrijd in Castiglione del Lago niet heeft gereden, is hij in de eindstand om het Italiaans Kampioenschap MX2 toch op een zevende plaats geeindigd. Volgend weekend zal hij deelnemen aan een internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival.

Uitslagen Italiaans Kampioenschap Ottobiano:

MX2 Manche
1, Nick Kouwenberg, NED, Honda, 31:05.487
2, Tim Gajser, SLO, Honda, 31:11.959
3, Jens Getteman, BEL, Honda, 31:19.598
4, Anton Lundgren, SWE, Husqvarna, 31:28.068
5, Davy Pootjes, NED, KTM, 31:47.956
6, Luca Nijenhuis, NED, Kawasaki, 32:21.002
7, Simone Zecchina, ITA, Kawasaki, 32:23.087
8, Freek van der Vlist, NED, Kawasaki, 32:31.503
9, Brian Hsu, GER, Suzuki, 32:37.363
10, Ivo Monticelli, ITA, KTM, 32:41.045

MX2 Eindstand Italiaans Kampioenschap:

1, Gajser, 285
2, Getteman, 180
3, Kouwenberg, 154
4, Zecchina, 147
5, Alessandro D’Angelo, ITA, KTM, 138
6, Pauls Jonass, LAT, KTM, 120
7, Pootjes, 115
8, Ivan Baranov, RUS, KTM, 107
9, Lundgren, 106
10, Benoit Paturel, FRA, Yamaha, 100

Related Post