Davy Pootjes sterk derde in het ONK MX2 in Rhenen

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft een sterke derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Rhenen gereden.

onkrhenen

Na een goede start in de eerste manche wist hij gedurende de wedstrijd de aansluiting te behouden met tweede man Aleksandr Tonkov en werd op een mooie derde plaats afgevlagd. Ook in de tweede manche deed Pootjes goed vooraan mee en wist op twee seconden van Tonkov op een derde plaats over de finish te komen.

Davy begon als leider in het kampioenschap aan de dag in Rhenen. Het heuvelachtige circuit lag er goed geprepareerd bij en hierop had hij zijn draai al snel gevonden. Het tempo lag in de training hoog. Het circuit was toen nog vrij vlak maar wel kwamen er al snel verraderlijke stuiters in te liggen. Davy zette een zesde tijd op de klokken en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de beide manches.

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en als leider dook hij de eerste bocht in. Omdat hij hierin iets te ver naar buiten ging, kwamen Aleksandr Tonkov en Jeffrey Herlings er gelijk voorbij. Davy wist deze twee GP toppers goed te volgen en was lange tijd in gevecht om de tweede plaats. Hij werkte een hele sterke manche af waarin hij op een derde plaats over de finish kwam.

In de tweede manche was het circuit erg verraderlijk en hierop was een foutje snel gemaakt. Davy reed strak over het circuit en bleef opnieuw goed in de buurt van tweede man, Aleksandr Tonkov. Hij bleef knokken tot het eind maar kon het verschil ten opzichte van Tonkov net niet maken en kwam wederom op een derde plaats over de finish.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Davy ook in het dagklassement op een derde plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij nu de tweede plaats maar heeft slechts een achterstand van 1 punt op Aleksandr Tonkov. De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap staat pas gepland op 9 augustus in Markelo.

Daguitslag MX2:
1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1;
2. Alexander Tonkov (RUS) Husqvarna 2+2;
3. Davy Pootjes (NL) KTM 3+3;
4. Benoit Paturel (F) Yamaha 6+4;
5. Thomas Covington (USA) Kawasaki 5+5.

ONK-tussenstand:
1. Tonkov 94;
2. Pootjes 93;
3. Robert Justs (Let) KTM 65;
4. Lars van Berkel (NL) Kawasaki 63;
5. Damon Graulus (B) Yamaha 52.

Related Post