Davy Pootjes scoort vierde plaats in EK MX2 in Engeland

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin een vierde plaats weten te behalen. Deze positie wist hij in de eerste manche te behalen. In de tweede manche kwam de rijder uit Ammerzoden vanuit de achterhoede terug naar een negende plaats maar helaas werd hij later gediskwalificeerd omdat hij bij de start uit moest wijken voor een andere rijder en hierdoor een klein stukje buiten de baan had gereden.

ekengeland

Op het snelle circuit van Matterley Basin kon Davy op zaterdag nog niet lekker in zijn ritme komen. In de training ging hij verschillende keren op pad om een goede tijd op de klokken te zetten maar kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een achtste tijd in zijn groep. Wel kwalificeerde hij zich hiermee ruimschoots voor de wedstrijd maar toch wilde hij het in de manches op zondag graag beter doen.

Gebrand op een goed resultaat stond hij achter het starthek. Na het vallen van het hek zat hij er goed bij en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een vijfde plaats voorbij start/finish. Davy had een goed ritme in handen en bouwde zijn wedstrijd goed op. Gedurende de wedstrijd kwam steeds dichter in de buurt van de vierde man. Met nog een aantal ronden te gaan, sloeg hij toe en stootte door naar een vierde plaats. De derde man was opdat moment al te ver weg en daardoor concentreerde Davy zich erop om zijn KTM machine op een vierde plaats binnen te brengen. Dit lukte en hiermee scoorde hij belangrijke punten voor het kampioenschap.

De tweede manche begon met een tegenslag voor de rijder uit Ammerzoden. Hij zat er niet goed bij na het vallen van het starthek en moest bij het aanrijden van de eerste bocht uitwijken voor een valpartij. Hierdoor reed hij een stukje buiten de baan waarvoor hij uiteindelijk gediskwalificeerd zou worden. Davy wist dit niet gelijk en zette daarom de achtervolging in. In de eerste ronde werden er al vele plaatsen winst geboekt en zo kwam hij op een zeventiende plaats voorbij start/finish. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en kreeg in de zesde ronde al de tiende plaats in handen. Davy zag dat er meer in zat en bleef het tempo strak houden. In de slotfase wist hij de negende man nog te passeren en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Helaas kreeg Davy na de manche het slechte nieuws dat hij gediskwalificeerd was door het voorval na de start en verdween daarom teleurgesteld richting het paddock. In het dagklassement eindigde hij op een tiende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij na vier wedstrijden de achtste plaats.
Uitslagen Europees Kampioenschap MX2 in Engeland:

Daguitslag:
1 Adam Sterry 42 Pnt
2 Steven Clarke 38 Pnt
3 Damon Graulus 35 Pnt
4 Darian Sanayei 34 Pnt
5 Nick Kouwenberg 30 Pnt
10 Davy Pootjes 18 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Adam Sterry 150 Pnt
2 Nick Kouwenberg 147 Pnt
3 Damon Graulus 140 Pnt
4 Maxime Desprey 134 Pnt
5 Alvin Ostlund 104 Pnt
8 Davy Pootjes 80 Pnt

Related Post