Davy Pootjes scoort top vijf plaats in het EK MX2 in Spanje

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina een top vijf plaats weten te behalen.

ekspanje

De rijder uit Ammerzoden wist deze positie in de tweede manche te behalen. In de eerste manche werd hij achtste waarmee hij uiteindelijk netjes zesde werd in het dagklassement.

Op zaterdag benutte Davy de tijd in de training om aan het circuit te wennen. De baan had een harde ondergrond met verschillende hoogteverschillen en een aantal verre springschansen erin. Davy bouwde zijn tempo rustig op en zette vervolgens in de tijdtraining een aantal keren aan om een snelle tijd op de klokken te zetten. Hij kwam uit op een zevende tijd in zijn groep waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd. Wel wist Davy dat het in de manches sneller moest, wilde hij aanspraak maken op een top vijf plaats.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Davy er goed vooraan bij en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op een derde plaats maar helaas kreeg hij last van harde onderarmen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. Dit kostte hem verschillende plaatsen waardoor hij uiteindelijk op een achtste plaats over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel, kwam hij redelijk weg en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een zesde plaats. Vervolgens probeerde hij het gat tot aan de vijfde man te dichten. Dit lukte niet maar door een valpartij van de tweede man, kon Davy in de slotfase toch nog een positie opschuiven en kwam op een vijfde plaats over de finish.

Met een 8-5 in de manches eindigde de rijder uit Ammerzoden op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europeeskampioenschap is Pootjes opgeklommen naar een achtste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin. Aanstaande donderdag staat voor Davy de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Rhenen.

Uitslagen Europees Kampioenschap MX2 in Spanje:

Eerste manche:
1 Maxime Desprey
2 Damon Graulus
3 Nick Kouwenberg
4 Thomas Kjer Olsen
5 Alvin Ostlund
8 Davy Pootjes

Tweede manche:
1 Maxime Desprey
2 Damon Graulus
3 Thomas Kjer Olsen
4 Alvin Ostlund
5 Davy Pootjes

Daguitslag EMX250:
1 Maxime Desprey 50 Pnt
2 Damon Graulus 44 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 38 Pnt
4 Nick Kouwenberg 35 Pnt
5 Alvin Ostlund 34 Pnt
6 Davy Pootjes 29 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Nick Kouwenberg 117 Pnt
2 Maxime Desprey 112 Pnt
3 Adam Sterry 108 Pnt
4 Damon Graulus 105 Pnt
5 Alvin Ostlund 91 Pnt
8 Davy Pootjes 62 Pnt

Related Post