Davy Pootjes scoort een twaalfde plaats in de GP MX2 in Tsjechie

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de dertiende wedstrijd om het wereld kampioenschap MX2 in Loket, Tsjechië een twaalfde plaats weten te scoren.

gploket

De rijder uit Ammerzoden raakte in de eerste manche betrokken bij een valpartij bij de start en kwam daardoor net niet tot scoren. Dit was in de tweede manche wel het geval want toen wist hij na een constante wedstrijd op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Het circuit van Loket staat niet bekend als het meest makkelijke circuit die op de kalender staat. De ondergrond is er altijd glad vanwege de losliggende stenen. Omdat de omstandigheden voor iedereen hetzelfde zijn, begon Davy positief aan het weekend. Nadat hij in de tijdtraining ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een 22ste plaats, wist hij in de kwalificatieheat een hele goede start te pakken en kwam als leider uit de eerste bocht. Jammer genoeg ging het rijden niet lekker en moest hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven. Ondanks dit hield hij toch heel lang stand in de top tien en kwam uiteindelijk niet helemaal tevreden op een elfde plaats over de finish.

De eerste manche begon met een tegenslag voor de rijder uit Ammerzoden. Hij zat er opnieuw goed vooraan bij met de start maar in de eerste bocht werd hij aangetikt door Tim Gajser en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen. Het is niet makkelijk om in te halen op het circuit van Loket maar toch kwam Davy gedurende de wedstrijd steeds dichter in de buurt van de punten. Helaas viel hij er met een 22ste plaats net buiten maar dit maakte hem des te gemotiveerder voor de tweede manche.

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar wel kwam Davy net buiten de top tien uit de eerste paar bochten. In de beginfase viel hij even terug naar een dertiende plaats maar na een aantal ronden kreeg Davy het juiste ritme te pakken en wist hij op te klimmen naar een twaalfde plaats. Deze positie wist hij netjes vast te houden tot aan de finish en scoorde hiermee weer belangrijke punten voor het wereld kampioenschap.

Omdat Davy in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een zeventiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap staat hij na de wedstrijd in Loket op een eenentwintigste plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Belgische Lommel.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Tsjechie:
Eerste manche:
1 Max Anstie
2 Valentin Guillod
3 Jordi Tixier
4 Pauls Jonass
5 Benoit Paturel
22 Davy Pootjes

Tweede manche:
1 Valentin Guillod
2 Tim Gajser
3 Pauls Jonass
4 Benoit Paturel
5 Jordi Tixier
12 Davy Pootjes

Daguitslag MX2:
1 Valentin Guillod 47 Pnt
2 Pauls Jonass 38 Pnt
3 Jordi Tixier 36 Pnt
4 Benoit Paturel 34 Pnt
5 Petar Petrov 30 Pnt
17 Davy Pootjes 9 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 423 Pnt
2 Tim Gajser 399 Pnt
3 Valentin Guillod 399 Pnt
4 Pauls Jonass 389 Pnt
5 Jordi Tixier 370 Pnt
21 Davy Pootjes 68 Pnt

Related Post