Davy Pootjes pakt eerste ONK zege in de MX2 klasse

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in het Gelderse Halle zijn allereerste zege in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 weten te pakken. De rijder uit Ammerzoden pakte een redelijk goede start en kwam op gecontroleerde wijze naar de koppositie gereden. Toen hij vrij baan had, begon hij het verschil te maken met de concurrentie en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand.

eersteonkzege

De weersomstandigheden werkten niet mee in Halle. Het mooie, technische circuit werd omgetoverd tot een zwaar modderig circuit waarin al snel diepe sporen ontstonden. Davy nam zijn tijd om in de training de baan in zich op te nemen. Netjes rijdend ging hij over het circuit en zette verschillende keren aan om te proberen een snelle tijd op de klokken te zetten. Dit lukte redelijk goed en de rijder uit Ammerzoden sloot de sessie af op een vijfde tijd.

Na de training bereidde hij zich goed voor op de eerste manche. De Oakley bril werd tot in de puntjes klaar gemaakt en er werd dan ook niets aan het toeval overgelaten. Na het vallen van het starthek zat hij er redelijk goed bij. In de beginfase bouwde hij zijn wedstrijd rustig op en werkte zich op naar een derde plaats. Het ritme werd steeds beter en hij begon druk uit te oefenen op de twee kopmannen. Met een mooie inhaalmanoeuvre wist hij de tweede plaats van Lars van Berkel over te nemen en niet veel later wist hij ook leider Damon Graulus te passeren. In de rest van de manche hield Davy het tempo strak en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. In de slotfase werden er geen onnodige risico’s meer genomen en zo slaagde Davy erin om zijn allereerste ONK manchezege te pakken.

Omdat de regen maar aan bleef houden, besloot de organisatie om de tweede manche af te lassen. Dit betekende voor Davy dat hij ook dagwinnaar was in Halle. Na twee wedstrijden staat hij nu aan de leiding in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap. Over drie weken zal Davy starten in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX2 Halle:
Eerste manche:
1 Davy Pootjes
2 Damon Graulus
3 Henry Jacobi
4 Luca Nijenhuis
5 Lars van Berkel

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap MX2:
1 Davy Pootjes 53 Pnt
2 Aleksandr Tonkov 50 Pnt
3 Lars van Berkel 48 Pnt
4 Brent van Doninck 44 Pnt
5 Henry Jacobi 42 Pnt

Related Post