Davy Pootjes ook naar de overzeese Grand Prix’s in Mexico en Amerika

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Team doet het momenteel erg goed in het wereld kampioenschap MX2.

overzees

In de Grand Prix van Letland werd hij al een manche derde en het afgelopen weekend bij de GP in Lommel werd hij een manche zesde. Helaas kreeg hij in de eerste manche, op een zesde plaats rijdend, af te rekenen met een mechanisch probleem, anders had er zeker een top vijf plaats in het dagklassement in kunnen zitten voor de rijder uit Ammerzoden. De goede resultaten van Davy zijn het Red Bull KTM Team niet ontgaan en omdat Jeffrey Herlings de rest van het seizoen uitgeschakeld is, heeft het team besloten om Davy mee te nemen naar de overzeese Grand Prix wedstrijden in Mexico en Amerika. Voor Davy betekent dit dat hij niet deel zal kunnen nemen aan de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oss. Momenteel staat hij op een tweede plaats met een achterstand van 1 punt op de geblesseerde Aleksandr Tonkov. Ook Roberts Justs die op een derde plaats staat is geblesseerd en zal sowieso wedstrijden moeten missen. De eerstvolgende belager van Pootjes in de strijd om de Nederlandse titel is Lars van Berkel op 30 punten. Ondanks het feit dat Davy de wedstrijd in Oss zal moeten missen heeft hij zeker nog een goede kans om de titel te pakken!

KTM fabrieksmotor model 2016

Davy heeft heel dit seizoen gereden op de fabrieksmotoren van 2015 waar Jeffrey Herlings en Jordi Tixier vorig jaar mee reden en waarop Jordi Tixier wereldkampioen is geworden. Nu Herlings geblesseerd is, krijgt Davy de beschikking over het materiaal van de tweevoudig wereldkampioen van dit jaar en heeft gisteren en vandaag getest op de KTM fabrieksmotor van 2016. Davy is er erg over te spreken en zal aanstaande zondag in het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo aan de start komen op deze motor.

Volledig WK seizoen in 2016 inclusief overzeese Grand Prix’s

Tijdens de Grand Prix van Lommel is er een contractbespreking geweest tussen Davy en Pit Beirer en hieruit is voort gekomen dat het contract die hij al had voor vijf jaar, voor 2016 aangepast en verbeterd gaat worden. Daarnaast is in het contract opgenomen dat Davy alle Grand Prix MX2 wedstrijden zal gaan rijden, inclusief alle overzeese wedstrijden! Davy heeft enorm veel vertrouwen in KTM en de mensen om hem heen en is dan ook blij dat hij deze kans krijgt om volgend jaar alle Grand Prix’s te mogen rijden voor het officiele Red Bull KTM Factory Team.

Related Post