Davy Pootjes maakt positieve start in het ONK MX2

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in het Brabantse Gemert een goede start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap MX2. In de eerste manche kwam de rijder uit Ammerzoden slecht weg bij de start maar begon aan een inhaalrace en boekte vele plaatsen winst.

onkstart

Door het vele zand wat er op zijn bril kwam, moest hij deze afzetten en dit belemmerde zijn zicht. Toch knokte Pootjes door en wist er nog een achtste plaats uit te halen. In de tweede manche ging het stukken beter en wist hij na een tijdje op de vijfde plaats te hebben gereden, als zesde over de finish te komen.

Voor Davy was de wedstrijd in Gemert zijn allereerste grote wedstrijd in de MX2 klasse op Nederlandse bodem. Vele ogen waren er dan ook op hem gericht! In de training was het circuit voor Gemertse begrippen nog erg snel. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Davy kwam uit op een zevende tijd maar zat maar iets meer dan een halve seconde achter de vierde man.

In de eerste manche kwam Davy slecht weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Pas op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Hij zocht naar punten waar hij plaatsen winst kon boeken en kwam na een aantal ronden aan op een tiende plaats. Davy begon de druk op te voeren bij de rijders voor hem maar door het vele zand tegen zijn bril moest hij deze in het midden van de wedstrijd afzetten en dit had tot gevolg dat zijn zicht beperkter werd. Door het tempo zo strak mogelijk te houden, wist Davy in het tweede deel van de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken om met pijn in zijn ogen op een achtste plaats over de finish te komen.

Tussen de manches in werden zijn ogen behandeld en hij was er weer klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. In de tweede manche zat hij er een stuk beter bij na het vallen van het starthek en reed in de eerste helft van de wedstrijd op een zesde plaats. Vervolgens stootte hij door naar een vijfde plaats en had de derde en vierde man in het vizier. Davy probeerde het verschil te maken maar dit lukte niet en moest in de slotfase Lars van Berkel nog laten passeren waardoor hij in deze manche op een nette zesde plaats over de finish kwam.

Met een 8-6 in de manches eindigde Davy op een zesde plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Gelderse Halle.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Gemert:

Eerste manche:
1 Aleksandr Tonkov
2 Brent van Doninck
3 Brian Bogers
4 Roberts Justs
5 Lars van Berkel
8 Davy Pootjes

Tweede manche:
1 Aleksandr Tonkov
2 Brent van Doninck
3 Brian Bogers
4 Roberts Justs
5 Lars van Berkel
6 Davy Pootjes

Daguitslag:
1 Aleksandr Tonkov 50 Pnt
2 Brent van Doninck 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Roberts Justs 36 Pnt
5 Lars van Berkel 32 Pnt
6 Davy Pootjes 28 Pnt

Related Post