Davy Pootjes maakt GP debuut in Italie dit weekend

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team zal aankomend weekend in de negende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora zijn Grand Prix debuut maken.

gpdebuut

De rijder uit Ammerzoden is dit jaar actief in het Europees Kampioenschap MX2. Na een aantal tegenslagen staat hij in dit kampioenschap op een achtste plaats. Om hem toch al wat te laten proeven aan het Wereld Kampioenschap heeft KTM besloten om hem dit weekend in Italie te laten starten.

Het afgelopen weekend kwam hij voor een laatste test in actie in een wedstrijd om het Brits Kampioenschap in Hawkstone Park. Na tegenslag in de eerste manche waarbij hij te kampen kreeg met een probleem met zijn versnellingsbak wist hij in de tweede en derde manche vijfde en derde te worden. Voor KTM waren deze resultaten het teken om hem groen licht te geven zodat hij aankomend weekend zijn Grand Prix debuut kan maken.

Related Post