Davy Pootjes krijgt de handen van het publiek op elkaar in GP MX2 in Assen

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in zijn thuis Grand Prix in Assen laten zien wat hij in zijn mars heeft.

gpassen

Helaas speelde de blessure aan zijn pols, waar hij drie weken geleden ook al mee kampte, hem parten waardoor hij enkel in de eerste manche met een achtste plaats tot scoren kwam. Wel heeft de rijder uit Ammerzoden onder toeziend oog van de vele duizenden mensen in beide manches aan de leiding gereden.

Na de Grand Prix van Lommel, begin augustus, kreeg Davy last van een ontsteking in een pees van zijn pols. Hij kreeg drie weken rust voorgeschreven en mocht op dinsdag voor de Grand Prix van Assen de motortraining hervatten. Met een kleine trainingsachterstand begon hij aan het weekend maar toch wilde hij er het beste van maken. In de vrije training ging het rijden nog niet naar wens. Dit werd later op de dag in de tijdtraining al beter waardoor hij met vertrouwen van start ging in de kwalificatieheat. De KTM vertrok als een speer bij de start en als leider dook hij de eerste bocht in. Davy zette gelijk een hoog tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Helaas verloor hij in de derde ronde de controle over de motor en kwam ten val. Na de valpartij had hij last van zijn pols maar toch bleef hij knokken voor wat hij waard was. Davy moest tot op het tandvlees gaan om de motor vast te kunnen houden maar wist er toch een nette tiende plaats uit te slepen.

Nadat de pols op zaterdagavond was behandeld, werd met het team afgesproken om te kijken hoe het in de warm up zou gaan. Dit ging verre van goed want de pols was erg pijnlijk en hij reed slechts 1 ronde. Ondanks dit was hij toch vastbesloten om in de eerste manche van start te gaan. Met een pijnstiller achter de kiezen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Geconcentreerd stond hij achter het starthek en opnieuw wist hij een hele goede start te pakken en kwam als leider uit de eerste bocht. Heel even wist hij de koppositie vast te houden maar moest de eerste plaats toen afstaan aan zijn teammaat Pauls Jonass. Al snel begon de pijn in zijn pols op te spelen. Een aantal ronden hield hij stand in de top vijf maar daarna kon hij het stuur bijna niet meer vasthouden. Davy heeft een moment in de manche gehad dat hij eraan dacht om de wedstrijd te verlaten. Toch besloot hij om door te gaan en vond ondanks de pijn zijn ritme terug. Met een goed tempo reed hij de wedstrijd uit en kwam toch nog op een nette achtste plaats over de finish.

Tussen de manches was Davy goed hersteld van zijn inspanningen van in de eerste manche maar wel was zijn pols erg pijnlijk. Hij gaf niet op en besloot om van start te gaan in de tweede manche. Net als in de eerste manche vertrok hij als een speer bij de start en dook als leider de eerste bocht. Onder luidt gejuich van de vele duizenden mensen bouwde Pootjes in de beginfase een kleine voorsprong op. In het eerste kwartier wist hij goed stand te houden op de eerste plaats maar helaas kreeg hij toen teveel last van zijn pols. Hij probeerde het nog heel even maar raakte naast het circuit omdat hij zijn motor niet goed meer vast kon houden en besloot dat het verstandiger was om de wedstrijd te verlaten. Uitermate teleurgesteld keerde hij terug naar het paddock en besefte zich goed dat wanneer hij fit was geweest, deze wedstrijd heel anders was gelopen.

Omdat Davy in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een vijftiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap staat hij op een 23ste plaats.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Assen:
Eerste manche:
1 Tim Gajser
2 Pauls Jonass
3 Julien Lieber
4 Brent van Doninck
5 Harri Kullas
8 Davy Pootjes

Tweede manche:
1 Max Anstie
2 Tim Gajser
3 Jeremy Seewer
4 Brent van Doninck
5 Petar Petrov
DNF Davy Pootjes

Daguitslag MX2:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Max Anstie 37 Pnt
3 Brent van Doninck 36 Pnt
4 Julien Lieber 35 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
15 Davy Pootjes 13 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap MX2:
1 Tim Gajser 518 Pnt
2 Pauls Jonass 505 Pnt
3 Max Anstie 474 Pnt
4 Valentin Guillod 446 Pnt
5 Jeremy Seewer 440 Pnt
23 Davy Pootjes 97 Pnt

Related Post