Davy Pootjes houdt schade beperkt in EMX125 wedstrijd in Loket

Davy Pootjes uit het Red Bull KTM Factory Team heeft de schade tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Loket, Tsjechie beperkt weten te houden. De rijder uit Ammerzoden kwam door een schouderblessure met een trainingsachterstand naar deze wedstrijd toe maar wist er toch een zesde plaats uit te slepen. Met alleen de wedstrijd in Lommel nog te gaan, staat hij slechts twaalf punten achter op Brian Hsu in de strijd om de Europese titel.

91463_Pootjes_MXGP_2014_R14_RX_3421

In de week voor de wedstrijd in Loket kreeg Davy pas groen licht om de motortraining te hervatten. Dit betekende dat hij meer dan vier weken niet meer op de motor had gezeten. Ondanks dit ging het rijden in de training gelijk redelijk lekker en wist hij een derde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam Davy slecht weg bij de start en kwam pas op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Alles werd op alles gezet om gedurende de wedstrijd zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Al in de vijfde ronde kwam hij aan op een zesde plaats maar aangezien Brian Hsu aan de leiding reed, moest Davy proberen om nog meer plaatsen winst te boeken. Dit lukte want in het midden van de wedstrijd wist hij ook de Italiaan Joakin Furbetta te passeren en nam de vijfde plaats over. Het gat tot aan vierde man Josiah Natzke was te groot om nog te dichten waardoor Davy genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Met een achterstand van twee punten op Brian Hsu begon Davy aan de tweede manche. Helaas kreeg de rijder uit Ammerzoden bij de start een tegenslag te verwerken want hij kwam in de eerste bocht ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Er stond Davy een flinke opdracht te wachten om door het veld terug naar voren te komen. Dit ging hem goed af want in het midden van de wedstrijd kwam hij de top tien binnen en door het tempo strak te blijven houden, kreeg hij in het tweede deel van de wedstrijd de aansluiting met een groepje van rijders. Davy loerde op mogelijkheden om de rijders voor hem te kunnen passeren. Hij slaagde erin om nog vier rijders inhalen en werd na een geweldige inhaalrace op een zesde plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Davy op een zesde plaats en met alleen de wedstrijd in Lommel nog te gaan staat hij op een tweede plaats in de tussenstand om het Europees Kampioenschap 125cc. Zijn achterstand op Brian Hsu bedraagt 12 punten! De wedstrijd in Lommel staat volgend weekend op het programma.

Daguitslag EMX125 Loket:
1 Brian Hsu 50 Pnt
2 Alvin Ostlund 44 Pnt
3 Josiah Natzke 38 Pnt
4 Joakin Furbetta 33 Pnt
5 David Herbreteau 33 Pnt
6 Davy Pootjes 31 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap EMX125:
1 Brian Hsu 228 Pnt
2 Davy Pootjes 216 Pnt
3 Alvin Ostlund 202 Pnt
4 David Herbreteau 169 Pnt
5 Joakin Furbetta 162 Pnt

Related Post