Davy Pootjes een manche zevende in EK MX2 in Valkenswaard

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Team heeft in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Valkenswaard de schade beperkt weten te houden.

ekvalkenswaard

De rijder uit Ammerzoden kreeg in de eerste manche een tegenslag te verwerken want in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en moest met een pijnlijke pols de wedstrijd verlaten. In de tweede manche reed hij in de beginfase in de top drie maar vanwege de pijn in zijn pols moest hij het tempo laten zakken en wist er toch nog een zevende plaats uit te slepen.

Door de droge weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan het evenement was de ondergrond harder dan normaal. Door de grote opkomst was Davy ingedeeld in de tweede groep en wist in de kwalificatie een zesde tijd neer te zetten.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Davy niet goed weg en moest van buiten de top tien terug naar voren komen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een achtste plaats. Door een foutje viel hij weer terug naar een tiende plaats maar hij herstelde zich goed en begon opnieuw aan een opmars terug naar voren. Net na het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een zesde plaats en had nog veel mogelijkheden om verder terug naar voren te komen. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en hierbij bezeerde hij zijn pols. Davy had veel pijn en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten!

Omdat zijn pols op zondagochtend iets beter aanvoelde besloot Davy om het toch te proberen. Nadat het in de warm up redelijk goed ging, bereidde Davy zich vol goede moed voor op de tweede manche. Hij zat er goed bij na de start en reed in de beginfase op een sterke derde plaats. Helaas begon in het midden van de wedstrijd zijn pols hem parten te spelen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit kostte hem verschillende posities maar toch wist hij er nog een nette zevende plaats uit te slepen.

Omdat Davy in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een tiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij na twee wedstrijden de twaalfde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.

Uitslagen EMX250 in Valkenswaard:

Eerste manche:
1 Adam Sterry
2 Nick Kouwenberg
3 Damon Graulus
4 Ken Bengtsson
5 Bas Vaessen
DNF Davy Pootjes

Tweede manche:
1 Adam Sterry
2 Nick Kouwenberg
3 Alvin Ostlund
4 Damon Graulus
5 Ken Bengtsson
7 Davy Pootjes

Daguitslag EMX250:
1 Adam Sterry 50 Pnt
2 Nick Kouwenberg 44 Pnt
3 Damon Graulus 38 Pnt
4 Alvin Ostlund 34 Pnt
5 Ken Bengtsson 34 Pnt
10 Davy Pootjes 11 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Adam Sterry 92 Pnt
2 Nick Kouwenberg 82 Pnt
3 Maxime Desprey 62 Pnt
4 Damon Graulus 61 Pnt
5 Alvin Ostlund 57 Pnt
12 Davy Pootjes 33 Pnt

Related Post