Davy Pootjes domineert NK MX2 van de MON in Boekel

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft een goede voorbereidingswedstrijd op de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert gehad. De rijder uit Ammerzoden ging van start in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON in Boekel. Davy was in beide manches te sterk voor de concurrentie en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.

boekel

Volgend weekend staat voor Davy de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Gemert. Aangezien het circuit van Gemert er altijd zwaar in komt te liggen, zocht Davy naar een soortgelijke baan zodat hij nog iets kon trainen voordat hij volgend weekend in Gemert de wedstrijd in gaat. De keuze viel op de MON-wedstrijd in Boekel waar hij naast een hele zware zandbaan ook nog eens een aantal hele goede zandrijders trof zodat hij goed kon zien waar hij op dit moment qua snelheid staat.

Nadat Davy in de training de snelste tijd op de klokken had weten te zetten, ging hij er in de eerste manche als een raket vandoor. Hij knalde er gelijk een paar snelle ronden uit en dit resulteerde erin dat Davy in de tweede ronde zijn allersnelste tijd van de hele manche neer wist te zetten. Hij bouwde een voorsprong op en liep gedurende de wedstrijd steeds verder weg bij de concurrentie. In de slotfase bleef hij geconcentreerd rijden en sloot zo de manche met een voorsprong van 30 seconden op Michael Hool winnend af. Rene Albers kwam op een derde plaats over de finish.

In de tweede manche lag het circuit er super zwaar bij. De knippen waren verraderlijk diep en daardoor moest er geconcentreerd gereden worden. Davy was opnieuw snel weg toen het starthek viel en nam gelijk de leiding in handen. Hij paste dezelfde strategie toe door te proberen in de beginfase een gat te slaan. Davy danste over de knippen en per ronde werd zijn voorsprong groter. Op de finish had hij meer dan een halve minuut voorsprong op Rene Albers en doet hiermee veel zelfvertrouwen op voor de komende wedstrijden. Roel van Oort kwam op een derde plaats over de finish. Michael Hool, die in de eerste manche twee werd, viel in deze manche met mechanische problemen uit.

Met een dubbele manchezege pakte Davy de dagoverwinning in Boekel voor Rene Albers 3-2 en Roel van Oort 7-3. Volgende week zondag staat voor Davy de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Gemert.

Related Post