Davy Pootjes domineert het NK MX2 in Gemert

Een week nadat Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team zesde wist te worden in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Gemert stond hij vandaag opnieuw aan de start op het Wolfsboschcircuit van Gemert. Ditmaal reed hij er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 en wist beide manches overtuigend naar zijn hand te zetten.

onkgemert

In de training gaf de rijder uit Ammerzoden gelijk zijn visitekaartje af. Hij reed een vlijmscherpe ronde en pakte de pole position met een verschil van 1.7 sec op de tweede man. In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd in handen. Met een goed ritme bouwde hij al snel een grot e voorsprong op en liep gedurende de wedstrijd steeds verder weg. Omdat dit voor Davy een trainingswedstrijd was, hield hij het tempo strak tot in de laatste ronde en kwam na een sterk gereden wedstrijd met een voorsprong van 44 seconden op de tweede man als winnaar over de finish.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Wederom pakte hij een hele goede start en kwam als leider uit de eerste ronde. Met een goed ritme stuurde hij zijn KTM machine over het circuit en zette ook de tweede manche volledig naar zijn hand. Met een voorsprong van 35 seconden op de tweede man sloot Davy ook de tweede manche winnend af.

Met een dubbele manchezege won de rijder uit Ammerzoden het dagklassement in Gemert. Volgend weekend staat voor Davy de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Halle.

Related Post