Davy Pootjes dichtbij top vijf plaats in Grand Prix van Belgie

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team is in de veertiende wedstrijd om het wereld kampioenschap MX2 in het Belgische Lommel dicht bij een top vijf plaats gekomen.

gplommel

In de eerste manche kreeg Davy op een zesde plaats rijdend af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij na een matige start hard terug naar voren en reed met nog een aantal ronden te gaan op een vijfde plaats. In de slotfase moest hij nog een plaats prijsgeven maar kwam wel op een hele mooie zesde plaats over de finish.

Davy had zich in de weken voorafgaande aan de wedstrijd goed voorbereid. Hij wist dat dit een hele zware zou gaan worden en had dan ook de nodige tijd aan zijn conditie besteed om hier fit aan de start te kunnen verschijnen. In de trainingen waren de verschillen tussen de rijders nog klein. De snelheid lag hoog maar toch werd de baan al snel zwaarder. Davy zette een dertiende tijd neer in de pre kwalificatietraining en zat slechts een seconde achter de negende man. In de kwalificatieheat reed hij een constante wedstrijd waarin hij in de beginfase vanaf een elfde plaats terug kwam naar een negende positie. Echter in het midden van de manche kwam hij hard ten val en zakte hierdoor terug naar een dertiende plaats. Ondanks de valpartij had Davy het juiste ritme snel weer gevonden en begon aan een opmars. Hij knokte zich terug naar een negende plaats maar in de laatste ronde moest hij toch nog net de ontketende Julien Lieber laten passeren en kwam op een tiende plaats over de finish.

Op zondag waren de temperaturen nog net iets hoger dan op zaterdag waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de eerste manche vertrok de KTM van Davy als een raket bij de start en hij dook in de kopgroep de eerste bocht in. In de beginfase hield hij netjes stand op een vijfde plaats en kon het hoge tempo goed volgen. Door een klein foutje werd hij gepasseerd door Jordi Tixier maar ook die wist hij goed te volgen. Echter in de negende ronde sloeg het noodlot toe want Davy kreeg te kampen met mechanische problemen en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Teleurgesteld keerde hij terug naar het paddock om zich op te gaan laden voor de tweede manche.

De start van de tweede manche was net iets minder goed en vanaf een veertiende plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Het circuit was ondertussen loodzwaar geworden maar Davy voelde zich hier goed op thuis en werkte zich terug op naar een zesde plaats. Vervolgens begon hij het gat te dichten tot aan Jeremy Seewer en toen deze ten val kwam, nam Davy de vijfde plaats in de wedstrijd over. Hij probeerde het tempo zo strak mogelijk te houden maar dit viel niet mee in deze omstandigheden. Ook Davy kreeg het in de slotfase moeilijker en dit had tot gevolg dat hij nog een plaats af moest staan aan Harri Kullas en op een nette zesde plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Davy toch nog op een elfde plaats in Lommel. In de tussenstand om het wereld kampioenschap bezet de rijder uit Ammerzoden de 22ste plaats. Volgend weekend zal hij starten in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo.

Uitslagen Grand Prix van Belgie in Lommel:
Eerste manche MX2:
1 Max Anstie
2 Pauls Jonass
3 Petar Petrov
4 Harri Kullas
5 Tim Gajser
DNF Davy Pootjes

Tweede manche MX2:
1 Max Anstie
2 Pauls Jonass
3 Julien Lieber
4 Petar Petrov
5 Harri Kullas
6 Davy Pootjes

Daguitslag MX2:
1 Max Anstie 50 Pnt
2 Pauls Jonass 44 Pnt
3 Petar Petrov 38 Pnt
4 Julien Lieber 35 Pnt
5 Harri Kullas 34 Pnt
11 Davy Pootjes 16 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 433 Pnt
2 Tim Gajser 429 Pnt
3 Jeffrey Herlings 423 Pnt
4 Valentin Guillod 408 Pnt
5 Jeremy Seewer 395 Pnt
22 Davy Pootjes 84 Pnt

Related Post