Davy Pootjes dicht bij top tien plaats in GP MX2 in Duitsland

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team heeft in het Duitse Teutschenthal een sterke Grand Prix gereden.

gpduitsland

Nadat de rijder uit Ammerzoden in de eerste manche op een veertiende plaats over de finish was gekomen, reed hij in de eerste helft van de tweede manche op een knappe zevende plaats. Echter door een valpartij moest hij verschillende plaatsen prijsgeven maar herstelde zich goed door op een knappe elfde plaats over de finish te komen.

Op zaterdag kon Davy zijn draai nog niet echt vinden op het circuit. De baan was hard en op verschillende plaatsen behoorlijk glad. Ondanks dat hij zijn beste beentje voor zette, kwam hij in de kwalificatieheat niet verder dan een twintigste plaats. Davy was hier niet tevreden over maar liet zich niet uit het veld slaan en was uitermate gemotiveerd om het in de manches op zondag beter te doen.

In de eerste manche reed hij een constante wedstrijd waarin hij lang achter een groepje van rijders reed tot aan de tiende man. Davy reed op dat moment op een twaalfde plaats. Omdat een aantal snelle rijders van achter uit het veld naar voren kwamen, slaagde de rijder uit Ammerzoden er niet in om deze positie vast te houden. Hij viel twee plaatsen terug en wist de manche af te sluiten op een hele nette veertiende plaats.

Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de tweede manche. Na het vallen van het starthek zat hij er goed bij en reed in de eerste helft van de wedstrijd op een sterke achtste plaats. Hij volgde zijn landgenoot Brian Bogers totdat hij bij het aanrijden van een bocht ten val kwam. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar Davy herstelde zich snel en wist de schade te beperken. Na de valpartij had hij het juiste ritme gelijk weer in handen en wist zo de wedstrijd uit te rijden op een mooie elfde plaats.

In het dagklassement eindigde Davy op een dertiende plaats in Teutschenthal. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag GP MX2:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Max Anstie 38 Pnt
3 Valentin Guillod 38 Pnt
4 Jordi Tixier 35 Pnt
5 Julien Lieber 34 Pnt
13 Davy Pootjes 17 Pnt

Related Post